Almost there. Zadeltje nog monteren en andere break leaver…liefst iets steviger. De fietsen specialist heeft er zwaar op gevloekt. Het inspaken van de fixed naaf was niet simpel, maar we de kettinglijn is kaarsrecht. Ik mocht er geen reclame over maken van hem, hij wil het niet meer doen ;). Toch bedankt meneer fietsenman uit Genk
Is het concept en uitgangspunt van fixies nu net niet dat ge alles zelf doet? Gij met uw PO skills moet dat toch wel kunnen?
Geloof me, een achterwiel inspaken met twee verschillende spaaklengtes is niet evident. Die gast is er twee keer opnieuw aan begonnen, en dat is die man zijn job met jaren ervaring. Had ik dat zelf gedaan, was niet goed gekomen denk ik. De rest is wel zelf gedaannatuurlijk. Duh…
hmmm, begrijp ik niet goed. Bij een fixed- en/of een een singlespeednaaf is het net zo dat de spaaklengte links en rechts hetzelfde is.
Het is pas als je een cassette-naaf hebt dat de spaaklengtes links en rechts verschillend zijn (om plaats te maken voor de 8, 9, 10 tandwieltjes). En dat is toch het type naaf waar een fietsenmaker het vaakst mee te maken heeft?
Fixie? Bloody hipster! 🙂
nice! het uitzicht dan wel, want dat fixie gedoe ontgaat mij volledig. Versnellingen FTW!
Een wit stuurlint en wit zadel zou misschien nog leuk zijn.
Dacht ik ook…maar blijkbaar zit m’n achterste wiel toch niet 100% symmetrisch gespaakt. Spaken links/rechts verschillen ook iets van kleur, dat zie je.Soit. Ik geloof hem best dat ie er z veel werk mee had.
Wit zadel staat er nu op. Wit stuurlint heb ik in stock, moet ik nog monteren. Ik twijfel alleen nog over het stuur. Nu staat er een standaard koersstuur op, waar ik nooit veel mee heb gereden. Wennen dus. Dus eerst even testrijden, daarna beslissen of ik dit stuur inkort maw “horns” een stukje afdoen en stuur omdraaien, of een bullhorn stuur koop. De mensen die een koersstuur gewend zijn zweren bij niks anders blijkbaar…
Hey Jos, wij zijn hier in Hoeilaart al enkele jaren bezig met fixed gear en hebben toch al genoeg ervaring hieromtrent. Wat Gilpet zegt is compleet waar. Als het wiel langs beide kanten niet dezelfde lengte heeft ga je zien dat na een tijdje door het skidden er een kant compleet loskomt. Test het maar eens uit! En voor het stuur, kan je er altijd een kort stuurtje opzetten, omdat dat relaxer rijdt als je nog niet veel met een koersstuur gereden hebt.
Op 5 december doen wij met Dealer een fixed gear event, dus we zulen tegen dan een flyer mailen naar jouw die je mischien op je Blog kan zetten die ik al enkele jaren volg.
Anyway voor vragen omtrent fixed gear altijd welkom op onze site! Skiiiiid on!
Ha ja kwas nog vergeten te zeggen dat je voorste verzet véél te groot is om “plezant” op de openbare weg te rijden. En voor het aantal skidpatches vanachter wat staat daar op? Op onze site staat een skidpatch calculator! Gewoon intikken in onze search en je bent er!
Hey Guy, thx voor de tips. Ik mocht altijd terugkomen voor de spaken te laten bijregelen, kostenloos. Die man nam zijn werk hel serieus. Ik weet dat ik met de 52/16 niet ver geraak 😉 … oorspronkelijk was het de bedoeling dat de ketting op de voorste 42 gelegd werd. Ik heb een kettingtooltje gekocht en zodra ik wat tijd heb, leg ik de ketting op het voorste blad.
Nu heeft de 52/16 maar 4 patches, en 85,4 gear inches. Met zo’n combinatie ben ik niet meteen aan skidden toe denk ik. Mischien eerder naar een 52/18 gaan.
Stuur de flyer maar door, komt er zeker op.
OK cava!
Het beste is dat je een 17 of een 19 t cog zet want dan heb je perfect aantal skidpatches. Tik skidpatch eens in op onze site en je hebt een complete tabel!
En t beste een 42 -44 -46 vanvoor zetten! en 165 cranks want met andere lengte zal je dat direct wel ondervinden waarom je der geen al te lange moet opzetten!
Ok tnx voor de flyer der op te willen zetten! Dien is dit weekend af!
Ok skid on, alé dat zal ik later dan maar zeggen, voor nu Ride oN!